QR-koder – hva og hvordan

QR-koder blomstret opp for noen år siden, før det forsvant tilbake til nisjemarkedet igjen. Dette året, på grunn av coronapandemien, har bruken av QR-koder vokst seg opp til nye høyder.
Behovet for å kunne skanne i stedet for å plukke opp og ta på ting er plutselig stort, og vi møter QR-koder stort sett over alt.

Eksempel på QR-kode vi bruker på visittkort
Eksempel på QR-kode vi bruker på visittkort

En QR-kode, Quick Response-kode, er et viktig tiltak for å begrense overflateberøring og dermed smitte. Man kan laste ned kart, menyer, betalingsinformasjon og matvareinformasjon. Man kan også lage individuelle QR-koder til navneskilt, visittkort og alt av markedsføringsmateriell. Noen bedrifter, som Oslo Bar & Bowling, lar deg til og med bestille mat og drikke via en QR-kode på bordet ditt. Oslo kommune har også innført registrering av kunder hos bedrifter hvor man samles i grupper; også dette blir nå for det meste gjort via QR-koder.

Alle som har en smarttelefon kan lese QR-koder. Noen mobiler har det som standard i kameraet, eller så kan du laste ned egne apper til formålet. Dette gjør QR-koder ideelt til offentlig bruk hvor vi ofte har med oss telefonen uansett.

Om du ønsker QR-koder på trykksakene dine så kan vi hjelpe deg med dette, vi kan også generere og flette koder for deg.