Variabel Data Printing (VDP)

Variabel Data Printing (VDP)

Variabel Data Printing (VDP) er en form for digital printproduksjon hvor elementer som tekst, grafikk og bilder kan endres fra ark til ark i en serie, uten stopp eller forsinkelse av produksjonen. Man trenger en database eller liste som inneholder variablene som skal brukes. Denne teknikken brukes oftest for DMer, CRM, annonsering, fakturering eller distribusjon av brosjyrer, medlemsblader og lignende.

Målrettet reklame
Innholdet i en DM (design, bilder, budskap) kan tilpasses ulike parametere som interesseområder, kjønn, alder, ekstrautstyr eller relaterte produkter til tidligere kjøp. Hvis du f.eks. selger biler, kan det være lønnsomt å informere kjøperne om nytt ekstrautstyr spesielt tilpasset akkurat den modellen de har kjøpt. Kanskje denne informasjonen er spesielt relevant for en bestemt aldersgruppe eller kjønn? Det er kun innholdet i din database som setter begrensninger for hva vi kan gjøre med Variabel Data Printing.

Vi benytter en programvare som er spesielt tilpasset produksjon på vår fargetrykkmaskin (HP Indigo), men det er ingenting i veien for å benytte samme teknologi på andre typer trykksaker som f.eks. rett på konvolutter, plakater eller for den saks skyld rollups.

 

 

 

Kontakt