Miljø

 • Miljø – Vi tar ansvar!

  Papir:

  – Ved trykking i farger bruker vi stort sett papirtypene Tom & Otto eller Edixion. Begge disse er miljøvennlige papirer godkjent for svanemerking

  – Ved trykking i s/hv bruker vi DataCopy med mindre kunden ønsker noe annet. Dette har miljømerkingen EU-blomsten som tilsvarer den skandinaviske merkeordningen Svanen. Vi kan også tilby miljøvennlige bannermaterialer.

  Blekk til storformat-print:

  Alle våre storformat-maskiner til utendørsprint (rollups, banner, folie, skilter osv) benytter seg av den nye Latex-teknologien i stedet for tradisjonelt solvent/løsemiddelbasert blekk. Vår storformat-maskin for innendørsprint benytter seg av vannbasert blekk.

  HP Latex blekk:

  • Gir bedre arbeidsmiljø for våre maskinoperatører
  • Krever ingen spesialventilasjon pga løsemidler
  • Inneholder ingen farlig luftforurensning

  Returordninger:

  Alt papiravfall blir hentet hos oss iht. avtale med Oslo kommune. Annet avfall leveres på gjenbruksstasjon etter følgende sortering: Løsemidler, Metall, Hardplast og Mykplast.

  Gjenvinning:

  – Vi har installert et system for gjenbruk av varme fra vårt kjøleanlegg til trykkmaskinen. Varmluften føres i kanaler inn i våre lokaler og brukes til oppvarming, i stedet for å føre det ut av lokalet.

  – Som en av få leverandører tilbyr vi også skift av duker/print på rollups av kampanjekvalitet. Det er litt mer jobb for oss, men vi utfører den gladelig. Hvis kassetten er hel og funksjonell ser vi ingen grunn til at alt må kastes bare fordi printen med budskap er utdatert.

 • Miljø - vi tar ansvar!

  I Europa resirkuleres over 2/3 av alt papir som brukes.