Prising – hvordan priser vi produktene våre?

Å få en pris fra oss hos Oslo digitaltrykk skal være konsekvent og korrekt, derfor har vi ulike systemer vi bruker når vi priser våre produkter. Av og til må vi regne ut prisene selv, mens enkelte produkter har en standardkostnad.

Når vi priser trykksaker, tar vi alltid utgangspunkt i hvor mange trykksider produktet har. Vi regner ut antall A3-ark og trykksider, og legger til de tilleggene som gjør din trykksak perfekt for deg. På skilt og folie er det litt flere elementer som må regnes inn.

Derfor er det et par ting vi må vite for å kunne gi deg en pris.

Trykksaker

På alle trykksaker trenger vi å vite hva slags produkt du ønsker: Antall, størrelse, sideantall, om det er trykk på begge sider, og om det er fargetrykk. Dette er basisen vi priser produktet på. Om du ønsker en heftet trykksak må vi også vite hva slags innbinding du ønsker; ryggstift, limfres eller spiral.

Deretter kommer spørsmål om hva slags papir du ønsker på trykksakene. Vi har standardpapir på noen av produktene: Hefter og bøker trykkes for eksempel på 130g silk om ikke annet er spesifisert, mens foldere trykkes i 150g eller 170g silk, avhengig av størrelsen. Vi velger papir på trykksaker med tanke på trykkvalitet og fiberretning. Dette vil vi gi råd og informasjon om, slik at det blir lettest mulig for deg.

På enkelte produkter kan man også velge etterbehandling. Kort og menyer folieres ofte, og vi tilbyr også hjørneavrunding og laminering.

Skilt og folie

Prising av skilt er basert på hva slags type skilt du ønsker, hvor stort det skal være, og hvor det skal henge. Her lønner det seg å sende oss en beskrivelse, eller en skisse av skiltet slik at vi kan hjelpe deg best mulig. Vi trenger også en logo i vektorformat (.ai/.eps).

Når vi priser folie trenger vi størrelsen på en eventuell logo, tekst eller bilde, og hvor stort område folien skal dekke. Folie er en stor verden med mange muligheter. Om du for eksempel ønsker en ensfarget folie med en helt spesiell farge må vi kanskje printe den, ikke skjære ut folie som allerede har en farge. Vi har spesialister på huset som vil hjelpe deg med dette.

Totalprisen på skilt og folie er litt vanskelig å forutse om du ønsker montering i tillegg. Prisen på monteringen er timesbasert, og vi vil gi et overslag over hvor lang tid dette vil ta, men det kan ta kortere eller lengre tid.

Bannere

Banner kommer også i mange former og materialer, så her må vi vite størrelse og hva slags materiale du ønsker. Vi må også vite om du vil ha maljer (ringer) til oppheng. Det er ikke alltid greit å vite hva slags materiale man ønsker, så om du er usikker kan du spørre oss hva som blir best for din banner.

Standardpriser

Roll-ups, beach flag, disker og messevegger har standardstørrelser, så her trenger vi bare vite hvilken størrelse du ønsker i tillegg til antall!