Trykking av bøker

  • Trykking av bøker

    Bøker har som regel mange sider, og vil derfor trenge en innbinding. Innbinding kan gjøres med stiv perm eller myk perm (pocketbok). Innbinding med stiv perm er lite brukt ved små opplag da det er vesentlig dyrere enn limfrest rygg (myk perm). I tillegg finnes det meget få bokbinderier igjen i Norge som binder inn bøker med stiv perm.

    Eget innbindingsutstyr = kort leveringstid
    Limfresinnbinding gjøres ved at ryggen på boken blir frest opp slik at limet skal trenge bedre inn fibrene. Et omslag blir deretter klemt rundt ryggen slik at det fester seg i limet. Limfres er en rask og rimelig måte å binde inn bøker på. Vi har limfresinnbinding i våre lokaler og kan derfor utføre hele prosessen med trykking av bøker veldig raskt. Ofte leverer vi bøker i lave opplag et par dager etter bestilling.

  • Papirtyper & foliering
    Det brukes for det meste matt papir i bøker fordi det som regel er mye tekst. Matt papir gir bedre lesbarhet. Bøker med mye bilder kan med fordel trykkes på silkematt papir som gir bedre gjengivelse av bildene. Silkematt papir reflekterer ikke lys i like stor grad som gloss papir. Omslaget trykkes som regel på silkematt eller glanset. Når du bestiller trykking av bøker er det lurt å be om foliering av omslaget. Det beskytter mot riper og slitasje. Foliering gjør vi også i eget hus.

 

Send forespørsel
 

Leveringsbetingelser

Omslag: Trykkes i farger på 300 g silk. Det legges matt pp-folie på omslaget for å beskytte mot riper.

Materie s/hv: Alt trykkes tosidig på 80 g matt papir.

Materie farger: Alt trykkes tosidig på 130 g silk.

Innbinding: Limfres (pocketbok).

Størrelse på boken: Er definert i filen. Hvis det er avvik må dette oppgis i kommentarfeltet.

Betaling: Skal skje ved henting, kontant eller kort. Registrerte kredittkunder får faktura. Faktura gis til nye kunder som er kredittverdig hos Bisnode. Hvis du øsnker faktura, må du oppgi organisasjonsnummer.

Levering: Kredittkunder kan få varene tilsendt med bud eller post. Kontantkunder må hente selv og betale ved henting.

Leveringstid: 3-5 dager.

Du får en e-post når bøkene er klare for henting.